VIDEO + FOTO: Naida Zukić pobjednica “Trke u štiklama”

Učenica Srednje ekonomske škole iz Tuzle Naida Zukić pobjednica je “Trke u štiklama”. Trku je, u okviru humanitarne akcije a s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu mamografa, organizovalo Udruženje Radio Kameleon Tuzla.

Brojni Tuzlaci prisustvovali su humanitarnoj akciji tokom koje su prikupljana sredstva za kupovinu mamografa. U samoj Trci u štiklama, učestvovalo je 36 prijavljenih takmičarki a 14 njih je ušlo u finale. Stazu od 50 metara najbrže je istrčala Naida Zukić koja je na nogama imala štikle visine jedanaest cantimetara. Druga je bila Lejla Trle a treća Emina Galić. One su ponijele i vrijedne nagrade. Posebnu nagradu za Najhrabriju učesnicu dobila je Ljiljana Pejić koja se povrijedila prilikom trke, njoj je nagradu i cvijeće uručio vlasnik Kameleona g-din Zlatko Berbić. Sa utješnim nagradama nagrađene su i ostale učesnice finala. Sve nagrade obezbijedili su  prijatelji projekta Mercator, Vitalis, Alma Ras, DM, Detas, Farah, Foto Žunić, Aqua Vita.

 

Pred početak manifestacije okupljenima su se obratili i ljekari koji su cijeli svoj radni vijek posvetili borbi protiv raka dojke i grlića maternice, Amila Halilčević i Ermina Iljazović. Jasna je bila njihova poruka – opaka bolest ne bira spol, nacionalnost, rasu – oboljelima treba obezbjediti kvalitetno liječenje.

 

Nije nedostajalo ni dobre zabave za koju su se na manifestaciji pobrinuli domaćini, Radio Kameleon. Nastupili su, između ostalih, Vokalni ansambl Iskre i grupa IF.

 

Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu mamografa nastavlja se a organizatori najavljuju i nove humane aktivnosti.

 

Posted in Vijesti.