U četvrtak od 18 sati – Trka u štiklama

U povodu obilježavanja oktobra-mjeseca borbe protiv raka dojke,Udruženje Radio Kameleon organizuje humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupovinu mamografa. S tim uvezi ćemo u četvrtak, 4.oktobra, upriličiti manifestaciju pod nazivom “Trka u štiklama”.

 

Trka u štiklama održat će se na platou ispred Mercator centra u Tuzli sa početkom u 18 sati. Registracija učesnika vršit će se na dan održavanja trke.

 

Dobrovoljne priloge za kupovinu mamografa, posjetioci će moći ostavljati u, za tu svrhu pripremljene kutije, koje će biti postavljene na prigodnim pultovima ispred Mercatora i u gradu.Pozivamo vas da nam se pridružite,i upoznate javnost o ovom humanitarnom događaju.

 

Za trkačice koje osvoje prva tri mjesta obezbijeđene su i vrijedne nagrade. No, nismo zaboravili ni ostale učesnice koje će dobiti utješne nagrade. Za nagrade su se pobrinuli prijatelji projekta Mercator, Vitalis, Alma Ras, DM, Detas, Farah, Foto Žunić, Aqua Vita.

 

Organizatori i ovoga puta misle i na najmlađe. Tako su za ovu priliku, za one koji dođu sa djecom, obezbijedili ugodan, zabavan i siguran boravak najmlađih u Dječijem gradu.

 

Oktobar je mjesec borbe protiv raka dojke, te mjesec u kojem se podiže osviještenost o toj bolesti. U Bosni i Hercegovini od ove bolesti svake godine oboli 1300 žena, a oko 500 njih izgubi borbu za život.

 

Pridružite nam se u utrci za život “Trka u štiklama”!

Posted in Vijesti.