Održan Festival Savremene Žene 2018

Na svečanom otvaranju Festivala uz prisustvo 700 zvanica, predstavnika svih nivoa vlasti u BiH, diplomatskog kora iz Srbije, Indije, Velike Britanije, Australije govorilo se o ulozi žene u savremenim političkim i društvenim zbivanjima kao i o poboljšanju njenog društvenog statusa.

Kroz 16 motivacionih predavanja i 19 panela sa našim govornicama dotakli smo sve oblasti života od politike, diplomatije, mode, ekonomije, medija, preko holizma, zdravstva, nauke, feng šhuija, filantropije do biznisa, kulture, marketinga, sporta, astronomije – otvoreno i jedinstveno govorili smo o izazovima koji svima stoje na putu i koja je formula uspjeha.

Festival je uživo pratilo 13 regionalnih i domaćih medija, 80 volontera i 30 studenata. Bilo je registrovano više od hiljadu posjetilaca.

GRANICE POSTOJE SAMO U NAŠIM GLAVAMA PREVAZIĐIMO IH!

 Nikol Stot (Nicole Stott) astronautkinja NASE – jedina žena koja je slikala u svemiru krećući se “samo” 8.000 km u sekundi.  Bolest djeteta učinlia ju je hrabrom, odvažnom ženom i uspješnom preduzetnicom – ona je Dunja Tadić. Aja Jung – grad u kojem je umjetnost skoro zaboravljena, pretvorila je u centar okupljanja svjetskih velikana.  Maja Volk – nakon bezbroj padova i životnih udaraca zadržala je osmijeh na licu. Pričajući svoje životne priče o usponima i padovima, učesnice Prvog međunarodnog Festivala savremene žene poručile su:
Ako vam kažu da je nešto nemoguće to su samo njihova ograničenja!

„SUPER ŽENA“

Izborom „Super žene“ nagradili smo kreativne, one koje stvaraju nove vrijednosti, jedan drugačiji život i otvaraju neke nove prostore. Treću godinu za redom u organizaciji Radio Kameleona i portala Ženski.ba nagradili smo najuspješnije Bosanke i Hercegovke.

Fotogaleriju sa izbora SUPER ŽENE pogledajte ovdje

Posted in Vijesti.