Festival Savremene žene u Tuzli 2018

Kako vratiti optimizam i inspirisati mlade djevojke i žene da preuzmu vodeću ulogu u našem društvu?! Kako da svoju budućnost traže ovdje, a budu dio savremenih svjetskih trendova?! Kako potaknuti uspješne da ispričaju svoju priču uspjeha i postanu novi uzori svima nama?!

Stoljećima unazad žene su obitavale u podčinjenom položaju muškarca i društva. Revolucionarna promjena koja mijenja tokove društva dešava se u ne tako dalekoj prošlosti donošenjem odluke o pravu žena da glasaju.

Danas, savremena žena 21. stoljeća aktivno djeluje u biznisu, na državnim položajima, medicini, fizici, astronomiji, medijima ali većina sistema je još uvijek nije stavila u ravnopravan položaj.

Prvi put u historiji ove regije otvaramo pitanje gdje smo mogli biti i kuda idemo u narednih pedeset godina. Kako ženske uspjehe izjednačiti na društvenoj ljestvici i stvoriti inspirativne uzore – Super žene za mlade naraštaje djevojaka i djevojčica. Ovim festivalom želimo skrenuti pažnju na sve dosadašnje uspjehe te, postati regionalni centar okupljanja i umrežavanja žena.

Posted in Projekti.