FESTIVAL SAVREMENE ŽENE: KULTURA U FUNKCIJI ŠIRENJA PRIJATELJSTVA

Da li znate da je najstarija akademska slikarka Adela Behr rođena u Tuzli i da je još u 18. stoljeću pomjerala granice pristupa o ideji žene i ženskog stvaralaštva. U njenu čast organizovali smo izložbu slika u Galeriji portreta i prisjetili se njenih dana u Tuzli.

Na ulicama Tuzle i na mnogobrojnim izlozima predstavljena je impresivna serija portreta nevjerovatne fotografkinje iz Sarajeva,Vanje Lisac.

Američko-bosanska umjetnica Edina Selesković odvela nas je na putovanje Think freedom i podsjetila šta to danas savremena umjetnost treba da ponudi da bi bila aktuelna.

Zemlja partner Festivala bila je Indija. Kroz razne aktivnosti od joge, filma, pozorišnih predstava i plesnih nastupa predstavljena je kultura ove istočnjačke zemlje i poslate su poruke prijateljstva.

Banjalučanka Danka Žugić izvela je sjajnu monodramu na temu „Kako postati žena kojoj se sve prašta“.

Uvijek zanimljiva i duhovita Maja Volk održala je predavanje, a druženje sa fanovima nastavila je na potpisivanju knjiga u Bingo City Center.

Sandra Drinčić zna male tajne za velike promjene i u svaki prostor unosi mir, sklad i ugodno energetsko okruženje. Vlasnica feng shui instituta iz Beograda, posavjetovala je pristune kako da urede svoj životni i poslovni prostor i da se okruže pozitivnom energijom.

Posted in Vijesti.