ODRŽANA PRVA DODJELA BH BIZNIS NAGRADE 2012 ZA PREDUZEĆA na nivou Republike Srpske

U Banja Luci su jučer uručene nagrade za devet preduzeća na nivou Republike Srpske u okviru projekta “BiH Gazela 2012” za srednja i mala preduzeća. Projekat prvi put u Republici Srpskoj realizuje preduzeće Kameleon M&M Group iz Tuzle, u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, BH Telekomom  te USAID-Sida Firma projektom.

Biznis nagrade Gazela za najbolja mala preduzeća u RS-u uručene su preduzećima “EIB internacional” Banja Luka, “VS” comerc Bijeljina, “Sanino” Derventa, “FKL” Višegrad, “Antikorozija” Gacko.

 

Za najbolje malo preduzeće u Republici Srpskoj žiri je proglasio “Sanino” iz Dervente.

 

Biznis nagrada Gazela za najbolja srednja preduzeća uručene su preduzećima “078 komerc” Banja Luka, “Bobar Autosemrebrija za usluge u saobraćaju” Bijeljina, “Mreža-Network” Derventa i “Radis” Istočno Sarajevo.

 

Za najbolje srednje preduzeće proglašena je “078 komerc” Banja Luka.

 

Na ceremoniji su dodjeljene i nagrade za najboljeg mladog menadžera i ženu menadžera Republike Srpske, a koji dolaze iz malih i srednjih preduzeća.

 

Titulu najboljeg mladog menadžera ponio je Mile Ivanović iz firme Finalprom d.o.o. iz Bijeljine, dok je najuspješnija žena menadžer Zagorka Spasojević  Komercijalni  direktor  u  Trgovačkom lancu   “Moj Market” d.o.o. , Banja Luka.

 

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Slobodan Marković rekao je da su nagrađena preduzeća primjer poslovanja u Republici Srpskoj. “Naša obaveza je da malim i srednjim preduzećima pomognemo kako bi bili primjer ostalima u Srpskoj za njen privredni razvoj”, poručio je Marković.

 

Direktor i vlasnik Kameleona Zlatko Berbić napomenuo je da je zadatak ove firme da prepozna najbolja preduzeća kako bi se razbila fama da su privatnici neka “siva zona” u BiH.

 

Ako cijela EU promoviše mala i srednja preduzeća, BiH mora da vlasnicima ovih preduzeća pruži stimulans koji im pripada“, rekao je Berbić novinarima na svečanosti dodjele nagrada. Prema njegovim riječima, ove nagrade su nezavisne i ne mogu se kupiti, a dodjeljuju se u devet evropskih zemalja. odgovornost, a dodjeljuje isključivo prema poslovnim rezultatima iz završnih računa.

 

Nagrade Gazela su u četvrtak uručene i najboljima MSP-ovima na nivou Federacija BiH. Ova nagrada se, inače, dodjeluje kompanijama koje su pokazale brz rast, značajan indeks zapošljavanja i izraženu društvenu odgovornost, a dodjeljuje isključivo prema poslovnim rezultatima iz završnih računa.

Posted in Vijesti.