Dodijeljene “Gazela – BH. biznis nagrade 2011” mikro, malim i srednjim poduzećima

U organizaciji Kameleon M&M Group i Ureduženja Radio Kameleon, a uz podršku Federalne gospodarske komore i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta,  u hotelu Europa, dana 12.04.2012. godine, po prvi put dodjeljene su “Gazela – BH. biznis nagrade 2011” mikro, malim i srednjim poduzećima koje su u prethodne tri godine ostvarile najbolje rezultate u zapošljavanju, aktivnostima, kao i u prihodima i dobitima.

U svečanoj dodjeli, kojom prilikom je u tri kategorije mikro, mala i srednja preduzeća, uručeno ukupno 30 nagrada, učestvovao je i dr. sc. Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koji je čestitao pobjednicima.

 

Naime, za najbolje poduzeće u kategoriji malih preduzeća žiri je dodijelio prvu bh. biznis nagradu na razini Fedracije firmi Dev Logic d.o.o. iz Sarajeva, dok je za kategoriju srednjih preduzeća prva nagrada pripala poduzeću Montig energetika d.o.o. iz Živinica.

 

U počasnim kategorijama “Gazela – BH. biznis nagrade 2011” nagradu za najboljeg općinskog načelnika koji podržava poduzetništvo i omogućava pozitivnu atmosferu poslovanja dobio je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević iz Sarajeva.

 

Drugu počasnu nagradu za najpoduzetniju ženu na poslovnoj sceni FBiH dobila je Emina Kadrić, direktorica tvtke PI Consulting iz Sarajeva koju je osnovala prije šest godina, a danas ima 35 uposlenika.

 

Žiri koji je odlučio o pobjednicima su sačinjavali akademik Boris Tihi, Avdo Rapa, Vjekoslav Domljan, Dubravka, Bošnjak, Željko Rička, Bahrija Uhimanić, Najla Kurtić i Kadrija Hodžić.

 

Više o ovoj nagradi možete saznati na www.gazela.ba

Posted in Vijesti.