Budi Ponosan – made in BiH

O projektu

Pokrenimo evoluciju!

U ekonomskom eko-sistemu BiH neophodno je sve njene građane podsjetiti (naučiti) koji su benefiti u kupovini i odabiru domaćih proizvoda i usluga ili kako ustvari funkcioniše fiskalni sistem naše države. Ovo je neiskorišten resurs i čini nam razvoj privrede koji nas ekonomski osamostaljuje.

Održivi razvoj je politička plaforma EU i razvijenog svijeta i na toj strategiji se temelji dugoročno privredno gospodarska platforma opstanka.

Kompanije u BiH i njihovi menadžmenti su danas ostali na „suhom“…

Domaća proizvodnja je vrlo slabo zaštićena i proizbvođači su prepušteni uvoznoj konkurenciji upitne kvalitete i roba. Opšti medijski ambijent najčešće je stvaranje negativnog okruženja ističući pojedinačne negativne primjere, ali i stvarajući opštui lošu sliku o poduzetnicima.

Model liberalne ekonomije (proncipi otvorenih granica) nemilosrdno uništava male i slabe lokalne proizvođače. Potrebno je pokrenuti suprotan proces tzv. Cirkularne EQ-nomije, gdje bi se analitički reciklirala svaka aktivnost i učinila da ojača domaće proizvođače koristeći sve resurse od edukacije lokalnog stanovništva do maksimalnog energiziranog povezivanja….

Pridružite nam se jer ova akcija svakako zaslužuje našu zajedničku pozornost ali i nudi konkretne indikatore kao što su nova zapošljavanja, sigurniji penzioni fondovi, bolja zdravstvena zaštita i kvalitetnije obrazovanje.

Ovo nije oglašivačka kampanja nego poziv ili edukativna akija čijim pojedinačnim prihvatanjem vlastitog učešća se pridružujemo najuspješnijim kompanijama koje iskazuju svoju društvenu odgovornost prema vlastitoj zemlji.

Koncept da se restuktuiranjem naše svakodnevne potrošnje, odabirom domaćih proizvoda i proizvođača, uz isti kvalitet ali uz malo šažnje, život u BiH može učiniti kvalitetnijim i perspektivnijim.

Uz aktivnu podršku premijera i Vlade TK!

Posted in Projekti, Vijesti.