BH Engieneering weeks: Inženjerska zajednica se po četvrti put okupila u Sarajevu

U okviru 4. BH Engineering Week-a u Domu Mladih Skenderija u Sarajevu jučer je održan prvi dio najveće inženjerske konferencije u regiji.

Ovaj fenomenalni događaj do sada je okupio preko 700 predstavnika velikih i uspješnih kompanija u BiH i svijetu, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa i različitih grana inžinjeringa, kao i studente s ciljem povezivanja mladih budućih inženjera s onima koji su ostvarili veliki uspjeh na tom polju.

Imali smo priliku slušati fenomenalne govornike iz cijelog svijeta koji su nam prezentovali svoj rad, a neki od njih su Namik Hrle, IBM Fellow, prof. dr. Admir Mašić, profesor na Massachusetts Institute of Technology SADDenis Kraljević, found&co Derubis Yachts Vitez i mnogi drugi.

U sklopu BH Engineering Week-a održana je i kampanja BEST OF MADE IN BiH, gdje su gostovali predstavnici najboljih komapnija iz cijele Bosne i Hercegovine i prezentovali rad njihovih kompanija i način na koji su došli na sami vrh.

Sve govornike možete pogledati klikom OVDJE.  

U nastavku ovogodišnjeg BH Engineering Week-a, u Tuzli nas od 15. do 17. decembra očekuje Futures Leaders Summit. 

Futures Leaders Summit (FLS) okuplja buduće STEM lidere iz Bosne i Hercegovine. Osnivanjem događaja koji će svake godine okupljati potencijalne kreatore promjena u oblasti STEM-a, cilj je stvoriti snažnu mrežu koja će promijeniti način na koji doživljavamo industriju i budućnost razvoja naše zemlje.

Ove godine, ideja iza ovog događaja je važnost interdisciplinarnosti u STEM-u. Ovogodišnji FLS će se uživo održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla i uz mogućnost praćenja summita ONLINE.

Cijeli snimak jučarašnje konferencije možete pogledati klikom OVDJE

Posted in Projekti and tagged , .